Rondleidingen Hoorn

Beppen en Steppen Brunch in Hoorn
Op zoek naar een leuk, actief uitje? Bij Actief Events kunt u in Hoorn terecht voor de originele 'Beppen en Steppen Brunch'. Wij zorgen voor de steppen en het beste menu, u zorgt voor het gezellig beppen met onze professionele gids die u van alles vertelt!
Vanaf 15 personen
4.5 uur
Favoriet
Fietstocht in Hoorn
Als u toch in Noord-Holland vertoeft moet u zeker eens onze gezellige fietstocht in Hoorn gaan doen! We nemen uw gezelschap mee onder leiding van een vakkundige gids en laten alle mooie pittoreske monumenten zien! Eén van de markantste gebouwen in Hoorn is de Hoofdtoren, die sinds de 15e eeuw nog steeds uitkijkt over de haven. De stad was in die tijd de rijkste van alle steden rond het IJsselmeer en dat is nog steeds te zien aan de mooie grachtenpanden en bijvoorbeeld de gevel van het West-Fries Museum. Tijdens deze fietstocht komt u overal langs en stoppen we op speciale plekken zodat onze gids u van alles kan vertellen. Vertel ons uw speciale wensen zodat wij uw fietstocht nog een vrolijk tintje mee kunnen geven. Is er iemand jarig of is er een jubileum te vieren? Onze medewerkers staan altijd open voor nieuwe ideeën en frisse suggesties. Ook als u onderweg even wilt eten of uitrusten natuurlijk! Inclusief: - Professionele gids uit Hoorn (met jarenlange ervaring) - Fietsen - Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip! Onze gidsen spreken diverse talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!
Vanaf 15 personen
1.5 uur
Favoriet
Step-By-Step steptocht in Hoorn
Hoorn op een sportieve manier verkennen? De stad is uitstekend geschikt voor een leuke steptocht van Actief Events, langs alle bekende plekken en monumenten. Uw step is geen gewone step, wij noemen het een ‘kickbike’ omdat de luxe en grote uitvoering wat meer tot de verbeelding spreekt! Op weg door Hoorn krijgt u alles te horen over de historie en de markante architectuur! Hoorn kent tal van rijksmonumenten, pleinen en een prachtige jachthaven. De stad is groot geworden tijdens de Gouden Eeuw toen beroemde inwoners de wereldzeeën veroverden! De VOC huurde avonturiers uit Hoorn in om hun ambities te verwezenlijken. Genoeg bezienswaardigheden dus om van uw Step-by-Step arrangement uw eigen ontdekkingstocht te maken. Uw gids zal als eerste even voordoen hoe men de step het beste bestuurt en gaat u daarna voor door het prachtige centrum van Hoorn. Even stoppen bij de oude Hoofdtoren, de Waag of bij het monument van Jan Pieterzoon Coen, tussendoor krijgt u natuurlijk de gelegenheid om even de benen te strekken en een lekker drankje te nuttigen in een oergezellig Hoorns kroegje. Inmiddels bent u een geoefend kickbikebestuurder en draait u uw hand niet meer om voor een paar extra kilometers! Sportief, gezellig en zeer onderhoudend, boek uw Step-by-Step arrangement voor een leuke dag in de mooiste stad van Noord-Holland! Inclusief: - Professionele gids en begeleider (met jarenlange ervaring) - Stoere Kickbike - Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip! Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information) Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!
Vanaf 10 personen
2.0 uur
Favoriet
Rondleiding De Gouden Eeuw van Hoorn
In de 16e en 17e eeuw kende Hoorn haar grootste bloei en werd in die jaren ook wel ‘de formele hoofdstad boven het IJ’ genoemd. Dit bastion van de VOC is het decor van een schitterende rondleiding onder leiding van onze professionele gidsen. Zij vertellen u alles over beroemde inwoners zoals Jan Pieterzoon Coen en vele andere. De monumenten en de fraaie architectuur geven een goed beeld van het pittoreske decor van de Gouden Eeuw. Ook de West Indische Compagnie was in Hoorn goed vertegenwoordigd. Hier kwam de Admiraliteit van het Noorderkwartier bijeen en voeren de schippers Jabob le Maire en Willem Cornelisz. Schouten op weg naar Zuid-Amerika om daar de zuidelijkste punt te bereiken waardoor ‘Kaap Hoorn’ werd geboren. Genoeg stof om tijdens 'De Gouden Eeuw van Hoorn' rondleiding en tour te behandelen. Niet alleen vertelt de gids van Actief Events u de mooiste anekdotes maar leidt hij u rond langs alle bekende monumenten zoals de Hoofdtoren en de Waag op ‘de Roode Steen’. Geniet van een heerlijke historische ontdekkingstocht door de Gouden Eeuw en laat uw gedachten afdwalen naar een tijd waarin Holland als wereldmacht de zeeën veroverde. Veel plezier! Inclusief: - Professionele gids (met jarenlange ervaring) - Boeiende historische anekdotes - Te boeken op elk dag en tijdstip Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information) Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!
Vanaf 10 personen
2.0 uur
Favoriet
Rondleiding – Tour door Hoorn
Actief Events neemt u in deze rondleiding en tour mee naar het centrum en de jachthavens van de stad Hoorn, waar nog vele rijksmonumenten bewaard zijn gebleven. Onder leiding van onze gids bezoekt u de mooiste plekken en krijgt u allerlei mooie anekdotes te horen over de historie van deze eens zo bruisende zeehaven en VOC-bastion. De Hoofdtoren, de Waag op de Roode Steen, de Kruittoren, het zijn voorbeelden van architectonische pracht waar de stad Hoorn beroemd door is geworden. Samen met uw gids loopt u langs alle bekende monumenten van de stad en verneemt u zelfs de verhalen over één van de beruchtste inwoners van de stad, Jan Pieterzoon Coen, waar zelfs in het centrum een standbeeld voor is opgericht. U loopt niet alleen door het centrum maar zeker ook langs de jachthavens waar de pleziervaart ruim vertegenwoordigd is. Onderweg is er alle tijd voor het stellen van vragen en even uitrusten op een bankje met uitzicht op de gezellige haven. Geniet van een heerlijke rondleiding door de geschiedenis van Hoorn. Inclusief: - Professionele gids met jarenlange ervaring - Boeiende historische anekdotes - Te boeken op elk dag en tijdstip Prijs: 10 - 14 personen € 16,00 p.p. excl. BTW 15 - >   personen € 13,50 p.p. excl. BTW Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information) Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!
Vanaf 10 personen
2.0 uur
Favoriet
Biking Brunch in Hoorn
Actief Events brengt u een actieve excursie in Hoorn. We brengen u in extase door u in de Biking Brunch het beste te laten zien en het lekkerste te laten proeven. Onze gids neemt u mee door het centrum van de stad en samen bezoeken we drie uitstekende restaurants van topkwaliteit! Door de verbazingwekkende anekdotes van onze professionele gidsen komt u onderweg van alles te weten over de bekendste monumenten van de stad van uw keuze en stapt u zo nu en dan eens af voor een culinaire verrassing. Of het nu een gezellig Frans restaurantje of een andere exquise verrassing is, de weg er naar toe is bezaaid met fraaie verhalen over de stad, de cultuur en het dagelijkse leven. En het zorgt ook nog, niet onbelangrijk, voor de broodnodige beweging!
Vanaf 10 personen
4.5 uur
Favoriet
Beppen, Opscheppen en Steppen in Hoorn
Bij Actief Events laten wij u Hoorn zien op een unieke manier, met 'Beppen, Opscheppen en Steppen'. Voor u hebben wij diverse sportieve steps gereserveerd en de beste restaurants uitgezocht! Zo ontdekt u smullend en steppend verschillend exquise etablissementen waar verse lekkernijen op u staan te wachten! Heeft u zin in een uniek familie-uitje of een sportief dagje met de collega's? Dan is deze sportieve steprondleiding zeker aan te raden. Helemaal omdat onze professionele en goedgemutste gidsen uw gezelschap tot in de puntjes begeleiden!
Vanaf 15 personen
4.5 uur
Favoriet
Tapas-Tour in Hoorn
Geniet een avond samen met collega’s, vrienden of familie van een heerlijke Tapas-Tour van Actief Events! Tijdens deze Tapas-Tour als Walking Dinner neemt onze enthousiaste gids u mee door het mooie Hoorn. Deze prachtige stad in Noord Holland heeft, naast het oude centrum, de jachthavens en vele straatjes, vele rijksmonumenten die bewaard zijn gebleven. De Hoofdtoren, de Waag op de Roode Steen, de Kruittoren, het zijn slechts voorbeelden van architectonische pracht waar Hoorn beroemd door is geworden.
Vanaf 10 personen
4.5 uur
Favoriet
Biking Dinner in Hoorn
De Biking Dinner is een culinaire ontdekkingstocht van restaurants in Hoorn. Een ontspannen avontuur van Actief Events, door een leuke stad, die u wel eens nader wilt onderzoeken. Laat uw gezelschap 's avonds echt genieten met de Biking Dinner! Ga op stap met de professionele gidsen van Actief Events, maak een leuke fietstocht en stap elke keer af voor weer een ander gerecht! Eigenlijk is het een heel simpel gegeven, maar o zo lekker! Niet alleen ontdekt u zo de beste etablissementen in de stad, maar u hoort ook nog eens de leukste anekdotes over de stad die u gaat bezoeken!
Vanaf 10 personen
4.5 uur
Favoriet
High Tea Tour Hoorn
Groepsuitje, bedrijfsuitje of wilt een dagje weg met vrienden of familie? Bij Actief Events boekt u zo een unieke rondleiding door Hoorn in combinatie met een heerlijke High-Tea. Onder begeleiding van een enthousiaste stadsgids bezoekt u alle bekende monumenten van deze stad. Natuurlijk wordt u op deze dag allereerst verwelkomd met een overheerlijk gebakje en een kopje koffie! Deze stadswandeling brengt u allereerst door het centrum van deze monumentale Noord-Hollandse stad. Het is de thuisbasis van het Westfries museum, de Hoofdtoren en het was de zetel van de voormalige Verenigde Oost-Indische Compagnie. Onze gids vertelt u er alles over. Niet alleen laten we u bekende straten en pleinen zien, maar vertellen we u ook alles over de interessante historie van Hoorn. Na een rondleiding van anderhalf uur legt u aan bij een restaurant waar een uitgebreide High Tea met allerlei lekkers op het menu staat. Uitgebreid 'High Tea-en' en de stad bekijken, dat is het recept voor een heerlijk ontspannen middag in het oergezellige en altijd pittoreske Hoorn. Dit arrangement is uitstekend geschikt voor elk gezelschap dat wilt genieten van het beste dat Actief Events te bieden heeft. Onze uitgebreide ervaring met het organiseren van rondleidingen maakt van deze High Tea-rondleiding een ware belevenis. Veel plezier! Programma: 12.00 - 12.30 Koffie met gebak 12.30 - 14.00 Rondleiding door de stad 14.00 - 16.00 High Tea Inclusief: - Koffie en gebak - Professionele gids tijdens de rondleiding (met jarenlange ervaring) - Uitgebreide High Tea - Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip Prijs: 10 - 14 personen € 47,50 p.p. excl. BTW 15 - >   personen € 45,00 p.p. excl. BTW Onze gidsen spreken diverse talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Eigenlijk niet zo'n zin om te wandelen? Doe uw rondleiding dan per fiets of per step! Vraag naar de mogelijkheden! (meerprijs) Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!
Vanaf 10 personen
4.0 uur
Favoriet
Walking Brunch in Hoorn
Hoorn is zo’n type stad waarbij je beter kunt opsommen wat je er niet wilt doen, dan wel. Je kunt er zoveel kanten op!
Vanaf 10 personen
4.0 uur
Favoriet
Walking Dinner in Hoorn
De inwoners van Hoorn zitten niet stil! Dit is de stad met het grootste aanbod aan stadswandelingen. Je kunt er hofjeswandelingen maken, een route die langs religieuze beelden voert, een gedempte grachtenwandeling, een havenwandeling, een kloosterwandeling en ga zo maar door. Fantastisch allemaal, ware het niet dat deze wandelingen zich toespitsen op steeds één aspect van het gevarieerde handelscompagnie-stadje.
Vanaf 10 personen
4.0 uur
Favoriet
Smartlappen Tour in Hoorn
13.00 - 14.00 Broodjeslunch U begint de Smartlappen Tour van Actief Events in Hoorn met een uitgebreide broodjeslunch in een speciaal door ons geselecteerd etablissement. 14.15 - 17.15 Rondleiding Hoorn Na de heerlijk lunch is het nu toch echt tijd voor wat beweging! We nemen u mee op de actieve tocht door de goed bewaard gebleven oude binnenstad van Hoorn en laten u de prachtige oude straatjes, stegen en pleintjes zien. Vergeet daarnaast niet de mooie jachthavens die Hoorn rijk is!  17.30 - 18.30 Smartlappen Zingen Wij leveren u een liederenboek met wel 40 van de prachtigste, dramatische en beroemdste smartlappen aller tijden, een prachtige locatie (met geluiddichte muren…) in Hoorn èn als u wilt…een gediplomeerde zangjuf, die u alle kneepjes van de trantrekkers bij kan brengen. Voor de juf betaalt u een kleine meerprijs. Bovenvermelde tijden zijn slechts een indicatie. Inclusief: - Een overheerlijke lunch - Professionele gids (met jarenlange ervaring) - Accordeonist - Tekstboekjes - Locatiehuur - Te boeken op iedere dag en tijdstip! - De volgorde van het arrangement kunnen wij ook naar uw wens aanpassen Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken! Ieder onderdeel van bovenstaand arrangement is uitje-raard ook los te boeken of in een andere volgorde of samenstelling te “snijden”. Wij snijden uw uitje op maat!
Vanaf 12 personen
5.5 uur
Favoriet
Lunch – Steptocht – Cocktailworkshop in Hoorn
Actief Events laat u ruiken aan de beroemdste cocktailbars van Havanna en New York. Waan u Tom Cruise in de film Cocktail, waar hij in de Tiki Bar op Jamaica jongleert met de cocktail shaker. Tijdens deze workshop leert u de basis technieken voor het vervaardigen van de heerlijkste cocktails.
Vanaf 12 personen
4.5 uur
Favoriet