Kies uit 950+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Noord-Holland
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rondleiding De Gouden Eeuw van Hoorn

Details over dit uitje

In de 16e en 17e eeuw kende Hoorn haar grootste bloei en werd in die jaren ook wel ‘de formele hoofdstad boven het IJ’ genoemd. Dit bastion van de VOC is het decor van een schitterende rondleiding onder leiding van onze professionele gidsen. Zij vertellen u alles over beroemde inwoners zoals Jan Pieterzoon Coen en vele andere. De monumenten en de fraaie architectuur geven een goed beeld van het pittoreske decor van de Gouden Eeuw.

Ook de West Indische Compagnie was in Hoorn goed vertegenwoordigd. Hier kwam de Admiraliteit van het Noorderkwartier bijeen en voeren de schippers Jabob le Maire en Willem Cornelisz. Schouten op weg naar Zuid-Amerika om daar de zuidelijkste punt te bereiken waardoor ‘Kaap Hoorn’ werd geboren.
Genoeg stof om tijdens 'De Gouden Eeuw van Hoorn' rondleiding en tour te behandelen. Niet alleen vertelt de gids van Actief Events u de mooiste anekdotes maar leidt hij u rond langs alle bekende monumenten zoals de Hoofdtoren en de Waag op ‘de Roode Steen’.

Geniet van een heerlijke historische ontdekkingstocht door de Gouden Eeuw en laat uw gedachten afdwalen naar een tijd waarin Holland als wereldmacht de zeeën veroverde. Veel plezier!

Inclusief:
  • Professionele gids (met jarenlange ervaring)
  • Boeiende historische anekdotes
  • Te boeken op elk dag en tijdstip

Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information)

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan