Kies uit 950+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Noord-Holland
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Walking Dinner in Hoorn

Details over dit uitje

De inwoners van Hoorn zitten niet stil! Dit is de stad met het grootste aanbod aan stadswandelingen. Je kunt er hofjeswandelingen maken, een route die langs religieuze beelden voert, een gedempte grachtenwandeling, een havenwandeling, een kloosterwandeling en ga zo maar door. Fantastisch allemaal, ware het niet dat deze wandelingen zich toespitsen op steeds één aspect van het gevarieerde handelscompagnie-stadje.

Wat Actief Events met de culinaire en cultuurhistorische wandeling en Walking Dinner in Hoorn gaat doen, past veel beter bij het karakter van Hoorn, zou je kunnen zeggen. We staan niet alleen stil bij de lange en roerige geschiedenis die het ooit verplaatste (!) stadje heeft, maar gaan ook kijken bij de tientallen monumenten, kerken, torens, hofjes en beelden die Hoorn rijk is.

Dankzij haar vertegenwoordiging in de Vereenigde Oostindische Compagnie in de 16e en 17e eeuw, kende het stadje een grote bloei. In de achttiende eeuw liep dat enorm achteruit, doordat de schepen door voeren naar Amsterdam, waar ze ook gerepareerd konden worden. Franse troepen bezetten toen de stad, het stadhuis werd afgebroken en de stad verloor haar gewestelijke hoofdstadfuncties. Kortom, grote ellende! Gelukkig hervond de stad haar economische balans door het verhandelen van vee en agrarische producten zoals kaas.

Bent u al nieuwsgierig? Geef u en uw vrienden of collega’s op voor een Walking Dinner te Hoorn en u zult met eigen ogen (en smaakpapillen) alle facetten van deze bijzonder stad beleven!

Programma-indicatie:

18.00 - 19.00 Voorgerecht
19.00 - 19.45 Rondleiding
19.45 - 20.45 Hoofdgerecht
20.45 - 21.30 Rondleiding
21.30 - 22.00 Nagerecht

Inclusief:
  • Professionele gids (met jarenlange ervaring)
  • Uitgebreid 3-gangen diner in 3 restaurants naar keuze
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Optioneel:

Niet telkens uw knip hoeven trekken om uw drankje af te rekenen?
Voor € 8,50 per persoon per uur dat u in het restaurant doorbrengt (excl. BTW) kunt u gebruikmaken van het drankarrangement, waarbij u onbeperkt kunt genieten van bier, fris, huiswijn, koffie en thee. En…zo komt u ook achteraf niet voor verrassingen te staan!

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan