088 428 81 81
Kies uit 950+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Noord-Holland
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Workshop Maculelê Stokkendans op het Strand

Info
Reviews
Veelgestelde vragen
Info over het uitje
Reviews
Veelgestelde vragen
Details over dit uitje
Workshop Maculelê Stokkendans op het Strand

Actief Events is gek op Brazilië en op de soms eeuwenoude en vaak uit de slavernijperiode overgehouden gebruiken. Bent u de workshop Capoeira al tegengekomen op onze site? Interessant hè? Dan is de Workshop Maculelê van Actief Events ook zeker iets voor u!

Deze niet-gewelddadige stokkendans wordt uitgevoerd door 2 spelers, ieder met 2 stokken van ongeveer 30 centimeter lengte. Hiermee wordt in de “roda” (zie de Capoeira workshop) een indrukwekkend schijngevecht uitgevoerd, waarbij de spelers elkaar met de stokken aanvallen en verdedigen. De omstanders staan in een grote kring om het schouwspel heen en zingen speciale Maculelê liedjes, die veelal in de Afrikaanse taal Yoruba gezongen. De Maculelê stamt immers uit de periode dat er in Brazilië veel Afrikaanse slaven werkten op de suikerrietplantages. Door Maculelê en ook Capoeira konden zij hun gevechtstechnieken trainen, zonder dat dit argwaan wekte; het lijkt immers erg op dansen!

Oorspronkelijk werd Maculelê overigens niet met stokken gespeeld, maar met de kapmessen (machetes) waarmee het suikerriet werd gekapt. Wij zullen dit u en uw familie echter niet aandoen…

Tijdens deze workshop krijgt u een interessante uitleg over de historie van Maculelê en de bijzondere liedjes die het spel begeleiden. Na een prachtige demonstratie mag u het allemaal zelf proberen; dansen èn zingen!

Inclusief:
  • Enthousiaste begeleiding
  • Materiaal

Maculelê is natuurlijk ook prima te combineren met onze andere Workshops!

Maculelê is mogelijk in Bergen aan Zee, Bloemendaal aan Zee, Castricum aan Zee, Egmond aan Zee, IJmuiden, Katwijk, Noordwijk, Scheveningen, Wijk aan Zee en Zandvoort. Overige badplaatsen in overleg.

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Worden de uitjes alleen in de Nederlandse taal verzorgd of ook in andere talen?
Nee, onze gidsen spreken meerdere talen, dus vrijwel alle uitjes, excursies, rondleidingen en arrangementen kunnen ook in diverse talen worden gevolgd.
Onze groep is kleiner dan het minimaal aantal deelnemers, kan ik evengoed deelnemen aan het evenement?
Ja dat kan, omdat wij echter inkopen voor het minimaal aantal deelnemers verzoeken wij u dan wel dit minimum tarief te voldoen. Maar overleg van te voren met ons!
Waar starten de arrangementen van Actief Events?
Veel uitjes starten in het centrum maar dit is volledig afhankelijk van het gekozen arrangement. De medewerkers van Actief Events zullen u echter op tijd op de hoogte stellen van het juiste vertrekpunt.
Is de door mij gewenste datum beschikbaar?
Via onze systemen kunnen wij direct zien of het door u gewenste arrangement beschikbaar is op de door u opgegeven datum. Als dit zo is, adviseren wij u wel om ook zo spoedig mogelijk te reserveren, om mogelijke teleurstellingen zoveel mogelijk te voorkomen.
Hoe laat beginnen de uitjes van Actief Events eigenlijk?
Dat bepaalt u zelf! Uiteraard deels afhankelijk van het gekozen arrangement, maar in principe beginnen de evenementen wanneer ù dat wilt!
Kunnen we ook aansluiten bij rondleidingen of workshops van andere groepen?
Nee, dat kan helaas niet. Actief Events organiseert uitjes en arrangementen alleen voor groepen, volledig aangepast aan specifieke wensen. Om die reden kunnen geen anderen aan de arrangementen deelnemen.
Gaan de uitjes ook door als het weer wat tegen zit?
Jazeker! Ook als het regent gaan we gewoon de stad in! We kunnen eventueel regenponcho’s en paraplu’s regelen en even langer blijven hangen in een kroeg. Het is ook prachtig als het minder mooi weer is, geloof ons maar!
Hoe komen wij van punt a naar b?
De gidsen van Actief Events kunnen u begeleiden van het ene punt naar het andere (tenzij dit over een afstand van bijvoorbeeld 100 meter is..). Maar u ontvangt in ieder geval altijd een routebeschrijving van ons, zodat u weet waar u verwacht wordt.
Zijn de bedrijfsuitjes en arrangementen van Actief Events fiscaal aftrekbaar?
In het algemeen zijn alle kosten voor een bedrijfsuitje fiscaal aftrekbaar, maar uiteraard alleen als deze kosten volgens de belastingdienst redelijk zijn. Tevens stelt de fiscus dat 75% van het personeel deel moet kunnen nemen aan het evenement. Deze 75% mag echter ook bepaald worden op basis van een bepaald onderdeel of afdeling van het bedrijf.
Kunnen jullie ons een brochure en prijslijst sturen?
Actief Events maakt geen gebruik van brochures of prijslijsten. Wij betrekken u graag bij het samenstellen van het ideale arrangement. Op maat gesneden uitjes, weet u wel? Daardoor kunnen wij geen vaste tarieven vermelden, alles is immers afhankelijk van uw wensen en ideeën! We maken graag een persoonlijke offerte voor u, waarin al uw keuzes zoveel mogelijk zullen worden opgenomen.
Hoe ver van tevoren moeten we ons op maat gesneden uitje betalen?
Wij zenden u ruim van tevoren een factuur, deze dient maximaal 14 dagen na ontvangst van de factuur te zijn voldaan.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan