Kies uit 950+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Noord-Holland
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Workshop Maculelê Stokkendans op het Strand

Details over dit uitje

Actief Events is gek op Brazilië en op de soms eeuwenoude en vaak uit de slavernijperiode overgehouden gebruiken. Bent u de workshop Capoeira al tegengekomen op onze site? Interessant hè? Dan is de Workshop Maculelê van Actief Events ook zeker iets voor u!

Deze niet-gewelddadige stokkendans wordt uitgevoerd door 2 spelers, ieder met 2 stokken van ongeveer 30 centimeter lengte. Hiermee wordt in de “roda” (zie de Capoeira workshop) een indrukwekkend schijngevecht uitgevoerd, waarbij de spelers elkaar met de stokken aanvallen en verdedigen. De omstanders staan in een grote kring om het schouwspel heen en zingen speciale Maculelê liedjes, die veelal in de Afrikaanse taal Yoruba gezongen. De Maculelê stamt immers uit de periode dat er in Brazilië veel Afrikaanse slaven werkten op de suikerrietplantages. Door Maculelê en ook Capoeira konden zij hun gevechtstechnieken trainen, zonder dat dit argwaan wekte; het lijkt immers erg op dansen!

Oorspronkelijk werd Maculelê overigens niet met stokken gespeeld, maar met de kapmessen (machetes) waarmee het suikerriet werd gekapt. Wij zullen dit u en uw familie echter niet aandoen…

Tijdens deze workshop krijgt u een interessante uitleg over de historie van Maculelê en de bijzondere liedjes die het spel begeleiden. Na een prachtige demonstratie mag u het allemaal zelf proberen; dansen èn zingen!

Inclusief:
  • Enthousiaste begeleiding
  • Materiaal

Maculelê is natuurlijk ook prima te combineren met onze andere Workshops!

Maculelê is mogelijk in Bergen aan Zee, Bloemendaal aan Zee, Castricum aan Zee, Egmond aan Zee, IJmuiden, Katwijk, Noordwijk, Scheveningen, Wijk aan Zee en Zandvoort. Overige badplaatsen in overleg.

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan