Kies uit 950+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Noord-Holland
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Haarlemse Hofjes Hoppen

Details over dit uitje

Actief Events nodigt u uit in dé hofjesstad van Nederland, het wonderschone Noord-Hollandse Haarlem, om 'Haarlemse Hofjes Hoppen' te ontdekken.

Haarlem beschikte vanaf de 13e eeuw over zo’n 40 hofjes, op het moment zijn daar nog ongeveer 20 van over. En da’s best veel!

Wandel met ons mee langs en door het oudste hofje van Nederland, het Hofje van Bakenes uit 1395. Iets minder oud zijn het Vrouwe- en Antonie Gasthuys, het Brouwershofje en het Hofje van Loo, maar toch ook al uit de 15e eeuw!

We kunnen uiteraard niet alle 20 hofjes aandoen, hoewel… het kàn natuurlijk wel maar dan wordt het wel erg vermoeiend. We laten u in ieder geval een aantal van de mooiste hofjes van Haarlem zien en vertellen u alles wat er over de historie en de bewoners van deze hofjes te vertellen valt.

Wist u overigens dat er in Haarlem nog steeds hofjes worden gebouwd? De Gravinnehof is in 2001 gebouwd en in 2007 is het Johan Enschedé Hof opgeleverd. Ook die laten we u zien!

We eindigen het Haarlems Hofjes Hoppen in het Proveniershof (1866).

Let op; op zondag zijn de Haarlemse Hofjes gesloten.

Inclusief:
  • Professionele privé gids (met jarenlange ervaring)
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Onze gidsen spreken diverse talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan